Pannplåt

Vägg-/fasadplåt

Om du vill ha en klassisk och tidlös väggprofil bör du enligt oss välja pannplåt. Oavsett om du tänkt bygga nytt eller vill renovera en gammal byggnad är pannplåten ett klokt val. Profilen är en svensk klassiker och har traditioner långt bakåt i tiden. Här kombineras god täckbredd med styrka och design, lämplig som både fasad- och takplåt.

Ett diskret utseende men med karaktär
Den kulturhistoriska karaktären som plåten har kan bli pricken över i:et om du vill att din byggnad ska få ett klassiskt uttryck som står sig under många år framöver. Den diskreta profilen passar även utmärkt tillsammans med de raka, släta och odekorerade fasader som funkishus ofta eftersträvar. Våga! Våga välja plåt med karaktär, det ger garanterat en mer ombonad och trevlig känsla.

Plåten produceras i standardutförande med ”designrillor” men kan också fås utan dessa, plåten kan dock komma att visa upp mer ojämnheter än om man väljer med rilla. Ojämnheterna kommer delvis från materialet men kan också uppfattas mer eller mindre beroende på monteringen och underlaget.

Galvaniserad plåt oxiderar väldigt olika under olika förhållanden och risken för sk ”vitrost” är stor och kräver särskild hantering och lagring av produkten. För galvaniserad (olackerad) stålplåt lämnas därför ingen estetisk garanti.

Gedigen tillverkare av vägg- och fasadplåt
Vi är en av få producenter av pannplåt världen över i och med vårt originella profilmönster från tidigt 1900-tal. Plåtprofilerna tillverkas i olika färger, former och material. Just utvecklingen av färgbelagd stålplåt har gjort att pannplåten blivit allt mer efterfrågad. Tryggheten i det stryktåliga materialet gör också att det är anpassat för vårt nordiska klimat.

Klicka på bilden ovan för färgexempel

ritning för fasadplåt

Kontakta oss för rådgivning!
Beställ gärna hem en bit provplåt för att tillhandahålla rätt kulör. Vi vägleder dig både gällande färg, material och form. Varmt välkommen!

Kulörer

Vi har försökt återge kulörerna så nära verkligheten som möjligt, men rekommenderar att du beställer provplåt för exakt kulöråtergivning.

Svart

Tegelröd 742

Tegelröd 8004

Röd 758

Grå 087

Aluzink

Silver 045

Ärggrön 975

Mörksilver 044

Grön 830

Grå 7024

Galv

Zinkgrå 244

Profildata

Tjocklek

0,6 mm

Täckande bredd

1080 mm

Längd

100 – 10 000 mm

Bygghöjd

20  mm

Hitta hit

Bragegatan 2 
974 36 Luleå

Kontakta oss

Jobb

Cookies

GDPR